• De RHG ‘Laot Kieke’ is een Limburgse reddingshondengroep die met name in Midden-Limburg geleiders en honden opleidt in het zoeken naar vermiste personen. Als vereniging bestaan we officiëel sinds 2011. Toch ontbreekt het niet aan ervaring. In het verleden is getraind bij zowel inzetgroepen als bij groeperingen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Reddingshonden Bond.

  Er zijn workshops gevolgd in Nederland (workshop vlakte - 2010 en mantrailworkshop - 2011 t/m 2020) in Oostenrijk (lawine, vlakte en puin, periode 1984 tot 1993) in België, Duitsland en Zwitserland (seminar mantrailen - 2012 t/m 2020) en in Tsjechië (seminar vlakte 2007 - 2008).

  Voor sommige is de training o.a. gericht op een daadwerkelijke inzet naar vermiste personen. Hiervoor zijn de mantrailhonden al meerdere keren in aktie gekomen. 
  Het trainen op wisselende locaties, zorgt voor een ruime ervaring bij hond en geleider. Maar uiteindelijk heeft de geleider de 'vrijheid' of hij/zij ingezet wil worden.

  Uiteraard wordt een hond/geleider pas ingezet als ze aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. 

 • De gekozen naam Laot Kieke heeft een veelzijdige betekenis. Allereerst is het een knipoog naar het Limburgse dialect. Verder verwijst het naar het commando (laot kieke = laat zien) dat een (bringsel)hond krijgt als hij zijn geleider terugbrengt naar het eerder gevonden slachtoffer. Daarnaast geloven we in het (laten) toetsen van trainingen (door derden). 
  Pas als toetsen en training in gelijke tred lopen, weten we dat we op de juiste weg zijn.