• Onder bijna ideale weersomstandigheden vond met Pasen het mantrailseminar plaats. 6 Combinaties waren ingeschreven: een bloodhound, een kruising herder, een Kelpies, beauceron, Hannoveraanse zweethond en een Griffon Korthals. Deze laatste werd na vrijdag afgelost door een Duitse Herder. Het merendeel was in bezit van Gak9, Level 1 diploma.

  De instructie was zoals vorig jaar in de vakkundige handen van José Gonkel, die geassisteerd werd door Marieke Schuurman. 
  De eerste dag van dit seminar stond in het teken van soft surface.  De verrassing van een van de deelnemers was zeer groot toen ze na haar eerste trail te horen kreeg dat ze geslaagd was voor Level 1 examen. Deze dubbele blinde test heeft ze met vlag en wimpel doorstaan (ongeveer 600 meter, 1 uur oud met enkele richtingveranderingen). 

  De andere dagen is er getraind op industrieterrein.  Veel trainingssituaties zijn aan bod gekomen en José heeft eenieder voldoende trainingsspeerpunten aangereikt. 

  Speciale dank aan Alexandra, Sjaak en Thieu, de runners, die er 3 dagen voor gezorgd hebben dat het de combinaties niet ontbrak aan trails. De logistiek lag in handen van Nad. 

  Ook dank aan een aantal bedrijven/personen, mn Marco van Schaijk,  die ervoor gezorgd hebben dat we zonder problemen de auto's konden parkeren. 

  De foto's  geven een impressie weer.