• Op 17 november 2018 hebben we als vereniging U.V. examen gedaan. Als keurmeester fungeerde Mw. Anja van der Meijden. Zij had 2 jaar eerder al een keer een UV examen bij ons afgenomen. Aan de start verschenen 6 deelnemers, waarvan 5 lid zijn van Laot Kieke. De 6 deelnemer was Hans met zijn Duitse Staande. 

  Het betekende voor onze vereniging dat alle 5 de leden examen gedaan hebben. Denk dat we best trots mogen zijn op deze prestatie. Voor Helma met Jax, Alexandra met Ira en Jolanda met Mads was het de eerste keer dat ze examen deden.  Voor Alexandra was het de eerste  keer dat ze deelnam aan een 'honden-examen'.
  Voor Thieu met Jolie en Truus met Jatise was het UV examen een herhaling van 2014. 

  De omstandigheden waren ideaal voor de honden. De route voerde door de omgeving van Heel. Geert, Hub en Nad  verrichtten hand- en spandiensten (reservefiets en volgauto). De keurmeester vergezelde ons met de fiets, waardoor ze van nabij kon meemaken hoe het gesteld was met de conditie van de honden. 
  Op de pauzeplaatsen wachtte de groep koffie/thee en cake en water voor de honden. Na afloop genoten we van een gezamelijke lunch. 
  Alles liep op rolletjes. Geen uitvallers; de honden hadden een prima herstel. De keurmeester, maar ook de deelnemers waren tevreden. Oja iedereen is geslaagd. 

  Voor degene die niet weten wat een U.V. is: het is een uithoudingsproef waarbij de hond 20 km naast de fiets rent. De route bestaat uit 3 etappes (8-7-5 km) met een gemiddelde snelheid van 11-15 km.

  Foto's kunt u vinden op de fotopagine