• Er bereikte ons een niet allerdaags verzoek om meer informatie over reddingshonden. Wat was namelijk het geval:
  Féline (groep 8) wilde een spreekbeurt houden over reddingshonden. Het idee was geboren naar aanleiding van een bergvakantie waarbij de bekende St- Bernard met zijn tonnetje om de nek aan bod kwam.

  Het idee was erg leuk, alleen ziekte en het Corona virus gooide deels roet in het eten. Het resultaat was dat de reguliere training niet door ging. Toch was het voor Féline kort dag, want de spreekbeurt stond gepland voor eind maart.

  Om haar toch een idee te geven wat het nut is van reddingshonden werd een ingekorte training ingelast. Oud-lid Thieu met Jolie werd gevraagd voor een demo voor het vlakte-deel en Truus met Pepite en Jatise nam het mantrailen voor haar rekening. Nad en de vader van Féline fungeerde als slachtoffer. 
  Uiteraard kwam de theorie achter de reddingshond uitgebreid aan bod. Ook de functie van Burgernet-app.

 • Voor Féline, Petra en Frank, maar ook voor ons een geslaagde demo. De foto's, gemaakt door Petra, geven een beeld van de demo.

  Wanneer Féline haar spreekbuurt gaat houden is nog onduidelijk, want daags na de demo werden alle scholen gesloten ivm het Corona. Dus wordt vervolgd. 

  Het onderstaande verslag van Féline willen we u niet onthouden. 

 • Zondag 15 maart mocht ik mee met de honden van reddingshondenschool Laot Kieke gaan speuren.

  Eerst gingen we met de jongste hond Pepite mantrailen. Dan zoek je iemand die in het bos ligt en gaat de hond het spoor volgen aan een lange lijn. Pepite trok nog wel heel hard maar hij had Nad snel gevonden. Ik mocht Pepite de beloning geven: lekkere paté uit een tube!

  Daarna gingen we met Jatise ook mantrailen. Jatise is de moeder van Pepite. Dat ging veel rustiger want Jatise is ook ouder. Ook Jatise vond Nad, degene die verstopt was heel snel.

  Toen gingen we met Jolie, de zus van Jatise een vlaktetraining doen. Jolie had een bringsel een soort oranje stokje aan haar halsband. Mijn vader en Nad hadden zich verstopt en Jolie ging ze zoeken. Dat deed ze zonder aan de lijn te zitten. Ze had wel een belletje om haar hals, zodat we konden horen waar ze liep. Als eerste vond ze mijn vader en bracht het bringsel naar Thieu haar baas. Daarna ging ze gelijk terug om te wijzen waar mijn vader lag. Meteen daarna ging ze verder zoeken naar Nad en die vond ze ook heel snel. Ik mocht me daarna ook verstoppen. Jolie vond mij en bracht het bringsel terug naar Thieu.

  Het was ècht super cool om dit mee te maken en ze deden het allemaal zo snel. Ongelofelijk hoe goed de honden sporen kunnen ruiken. Ik heb heel veel informatie gekregen voor mijn spreekbeurt.

  Heel erg bedankt Truus, Nad en Thieu!