• In het laatste weekend van september heeft het 8e mantrailweekend plaatsgevonden dat onder de vlag van Laot Kieke georganiseerd is. Voor de NBAS instructeur Raphael Morel (Zw) en David Claridge (UK) is het de 5e keer dat ze te gast zijn in Nederland.

  Voor dit lustrum is hun na afloop een fotoboek aangeboden die een goede impressie geeft over die tijd. 

  Zoals afgelopen jaren is gewerkt in 2 groepen van 6 geleiders met hond. In elke groep een toehoorder. Vrouwen (2 mannen en de rest vrouwen) en beaucerons ( 5 van de 12 honden) waren goed vertegenwoordigd. De geleiders komen uit Duitsland en Nederland. 

  In tegenstelling tot het afgelopen jaar hebben we nu prachtig herfstweer.  Er is gewerkt in het bos, op een industriegebied en in het dorp. De zaterdagavond staat weer in het teken van een avondoefening. De oude rotten in het 'vak' kennen de charme van de avondtrail. Voor enkele is het de eerste keer. 

  Gezien de positieve reacties wederom voor herhaling vatbaar. Speciale dank aan de vele runners die dit weekend tot een succes maakten. En niet te vergeten aan Marie-Louise Roymans die het tolken voor haar rekening genomen heeft. Ook voor haar ook zeer leerzaam geweest. 

  Voor de organisatie 2018 van een mantrailseminar in deze vorm beraden ons nog. 

  De fotoreportage geeft een indruk van deze geslaagde seminar.