• Pepite en Truus slagen voor het GAK9 Level 1 examen. Dit examen was toch wel heel speciaal, omdat door de aandurende corona maatregelen heel veel trainingen niet zijn doorgegaan. Dit betekende dat er binnen een klein clubje zeer creatief gedacht en gehandeld moest worden.

    Zoals in de training was Pepite weer supersnel  met het uitwerken van de trail. Deze trail lag een uur en een kwartier, was dik 600 meter lang, uitgezet in een onbekend gebied en de runner is een vreemde voor de hond. De trail wordt dubbelblind uitgewerkt. Dit betekent dat niemand weet waar en hoe de spoorlegger gelopen is. Deze laatste maakt een GPS route van het spoor.  

    Pepite deed er nog geen 7 minuten over om de runner te vinden. Ook van deze route wordt een GPS route gemaakt en deze routes worden na het examen 'op elkaar gelegd' (blauw=runner, rood is hond)

    Het terrein was afwisselend met bos, open pekken, greppels en hoge varens (Pepite was niet meer zichtbaar). Voor mij als geleider een aparte uitdaging om op de benen te blijven met zo'n snelle hond. 

    Zoals het zo vaak gebeurd, is de geleider vaak de oorzaak van 'fouten' die gemaakt worden. Het hoofd 'dacht' dat de trail na de start rechtdoor zou gaan. Pepite werkte na de start gelijk naar links, parallel aan de weg. Na even was het ook nu weer duidelijk: trust your dog