• Ook dit jaar heeft Truus met Jatise deelgenomen aan de 5 daagse NBAS mantrailseminar (9 t/m 13 oktober). Vorig jaar in Italië en dit jaar vertoefden we in het Zwitserse Mézières. 

    De instructie is ook nu weer in handen van 3 Amerikaanse Instructeurs, t.w. Patrick Sheridan, Anthony Jackson en Kevin Schumacher.  

    Op woensdagavond is een conferentie waarin het 20-jarig bestaan van de NBAS wordt toegelicht. In het ontstaan en ontwikkeling is een prominente rol weggelegd voor Mw. Marlène Zahner.

    Diverse nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in het seminar: Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Italië en Zwitserland. De voertaal is Engels en Frans. Het overgrote deel van de honden bestaat logischerwijs uit bloedhonden. 

    De groepen zijn erg klein. Onze groep bestaat uit 4 honden, waardoor het een actieve week is geworden met veel trails en met een prima sfeer. Veel verschillende trainingssituaties zijn aan bod gekomen met verrassende leermomenten.  Hierdoor terugkijkend op dit seminar met een zeer tevreden gevoel. De foto's  geven een mooie weergave van deze seminar