• In december vond het 2e mantrailseminar van 2018 plaats. 6 Combinaties waren ingeschreven: een Bracco Italiano, een Vizla, kruising herder, 2 beaucerons en een  Hannoveraanse zweethond. Het merendeel was in bezit van Gak9, Level 1 diploma. 
  De 6 deelnemers ( en 1 toehoorder) van dit najaarsseminar kenden elkaar van gezamenlijke trainingen of van eerdere seminars. Ze waren aan elkaar gewaagd. De instructie lag in de vakkundige handen van Alis Dobler. Een  bijkomend voordeel was dat zij elke deelnemer met zijn/haar hond kende.

  De eerste dag stond in het teken van inventarisatie. Een deel van de ‘pijnpunten’ kwam die ochtend al boven water. Gedurende de tweede dag werd dit nog duidelijker.

  Voor Alis een hele uitdaging. Ze heeft deze drie dagen laten zien dat ze de kunst bezit zaken uitstekend in scene te kunnen zetten. Dit leidde soms tot een situatie waarbij de deelnemer uit zijn/haar comfort-zone moest stappen en nogal met zichzelf geconfronteerd werd. Maar dit was geen belemmering omdat van meet af aan de groep vertrouwd aanvoelde. 
  Al brainstormend in de groep over de mogelijke oplossing van het onvoldoende aannemen van de geurdrager zorgde oa de input van deelnemer en mede-instructrice José die dag voor het gewenste resultaat.

  Met de vele tips, tricks en feedback kan iedereen verder. Krachtig van Alis was dat ook zij aangaf voor sommige specifieke zaken geen pasklare oplossing te hebben. Maar ze gaf wel aan wat zij zou doen als het haar hond zou zijn

  Speciale dank aan de runners Alexandra, Thieu, Didi en Marianne, die er 3 dagen voor gezorgd hebben dat het de combinaties niet ontbrak aan trails. De catering lag, zoals vanouds,  in handen van Nad. 

  Resumé: een seminar waarbij grenzen zijn opgezocht en verlegd, mede dankzij de uitdagende trainingslocaties en de gemotiveerde runners. Hierdoor hoefden de deelnemers Patricia, José, Agnes, Sieneke, Raoul en Truus  gedurende deze 3 dagen geen trail te missen. En dit alles onder leiding van een zeer gemotiveerde instructrice Alis. Ze was bereid al haar kennis te delen. Zelfs de weergoden waren ons gunstig gezind.
  Kortom: zeker voor herhaling vatbaar.

  Locaties: Pannenweg 1 en 2, Kampershoek te Weert, Floriadeterrein Venlo, huize St Joseph en resort Boschmolenplas te Heel. Dank aan de personen,  die ervoor gezorgd hebben dat we zonder problemen toegang hadden tot bovengenoemde locaties. 

  De foto's van deze seminar kunt u hier bekijken