• Op verzoek van een forentisch rechercheur is een zoekaktie gestart met een geurdrager die gefabriceerd is van materiaal dat een maand oud is. Van te voren is duidelijk doorgesproken wat de verwachting was van deze zoekaktie.

  Er is gestart met 2 mantrailhonden. Beiden met dezelfde geurdrager. 
  Hond 1: er is door haar uitgebreid gecheckt. Haar zoekgebied concentreerde zich in een deel van de wijk. T.a.v. de andere delen was ze duidelijk. Hier gaat het niet verder.

  Hond 2: Ook zij beperkte zich tot een deel van de wijk en ook zij brak haar zoekaktie af.

  De bevindingen (opgenomen trails en videomateriaal) zijn overgedragen en de toekomst zal hopelijk uitwijzen of we iets hebben kunnen bijdragen in de puzzeltocht.  

  MAASTRICHT De recherche heeft in de zaak van de moord op de bejaarde Rini Ansems (82), die op 26 januari dood werd aangetroffen in haar woning aan de Sluizerbank in Maastricht, vier nieuwe tips gekregen na een uitzending van Opsporing Verzocht.

  Rini Ansems, die in de wijk oma Rini werd genoemd, werd op donderdagmorgen 26 januari gevonden in haar huis. Ze bleek te zijn vermoord. Een buurvrouw vertrouwde het niet. Rini was al enkele dagen niet meer gezien, dus daarom werd de politie ingeschakeld. De poetsvrouw trof haar uiteindelijk in levenloze toestand aan in het huis in de nette buurt van de Maastrichtse wijk Wolder, dichtbij de Belgische grens.

  Rini dood? Dat kan toch niet waar zijn. Buurtbewoners zagen de oude vrouw, ,,een goed verzorgde vrouw”, zo graag. Plotseling verscheen ze niet meer op straat. En was haar woning een plaats waar technische rechercheurs in de bekende witte pakken onderzoek deden. Het sterke vermoeden is dat het om een roofmoord zou gaan. Er zouden braaksporen zijn aangetroffen.