• Op verzoek van de familie zijn we die zondagmorgen zeer vroeg gestart met de zoektocht naar de 72-jarige Hub Heijen uit Veldschuur, een gehucht bij Stein (L). Hij heeft vrijdagnamiddag per fiets zijn huis verlaten. Daarna ontbreekt elk spoor.

  Onze mantrailhond pakt na ruim 1½ dag het spoor op. Deze trail eindigt in Meers in de op dat moment zeer snelstromende rivier de Maas.

 • Op ons verzoek neemt Signi de zoektocht over.

  Hun honden geven stroomafwaarts zowel vanaf de oever als op de boot aan. Dit wordt bevestigd door sonarbeelden.

  Deze bevindingen zijn teruggekoppeld naar de politie. Die week zoekt de KLPD verder. Ook deze zoektocht wordt bemoeilijkt door de nog steeds hoge waterstand.

 • In het weekend van 14 en 15 januari hervat Signi wederom de zoektocht. Opnieuw verwijzen de honden, maar het sonarbeeld verdwijnt tijdens de zoekaktie. In de weken die volgen zakt het water flink.
  Op 12 februari zoeken een aantal Nederlandse en Belgische reddingshonden de drooggevallen uiterwaarden van de Maas af. Helaas zonder resultaat.

 • Op 24 februari, precies 7 weken na zijn verdwijning, wordt het lichaam van dhr. H. Heijen door wandelaars gevonden in de Grensmaas te Stokkem (B). Het lichaam wordt door de brandweer van Maasmechelen (B) geborgen.

  Gelukkig komt hiermee een einde aan de onzekerheid van de familie. We wensen hun veel sterkte toe met het verlies.