• RHG 'Laot Kieke' komt 's avonds laat op verzoek van de politie in aktie in de zoektocht naar een vermiste militair L. Fritz uit Herkenbosch (L). Hij wordt dan 1½ dag vermist.
  De zoekaktie van de mantrailhond start vanaf de auto van de vermiste die op een parkeerplaats is achtergelaten. De zoektocht eindigt midden in de nacht tegen het hek van het Duitse recreatieterrein Effelderwaldsee. De volgende morgen is met dezelfde hond, maar met een nieuwe geurdrager (de andere geurdrager was op dat moment niet meer voorhanden) gezocht vanaf het eindpunt. De hond nam de trail die dag niet meer op.

  De zoektocht dezelfde middag door de honden van Mantrailing Nederland loopt deels over dezelfde trail en eindigt verderop in de Roer. 
  Het inzetten van een politiehelikopter, mobiele eenheid, KLPD, marechaussee en vele vrijwilligers leveren de volgende dagen geen resultaten op.

  Drie dagen later is met de eerste geurdrager door onze mantrailhond opnieuw gezocht. Nu wordt de trail wel opgenomen en deze eindigt wederom in de omgeving van de Effelderwaldsee.

 • Op ons verzoek zoek Signi op 18 september dit meer af. Hun honden konden geen geur van een verdronken persoon in het water waarnemen.

  Op 17 oktober wordt een verdachte aangehouden. Het lichaam van de militair wordt op 16 november, na vele weken van onzekerheid, gevonden in een gerooid maisveld vlakbij de woning van de verdachte. Het onderzoek is nog lopende. 
  Hopenlijk zullen in de toekomst puzzelstukjes op zijn plaats vallen.

  We wensen familie, vrienden en bekenden veel sterkte toe met het verlies van Laurens.