• Tijdens het paasweekend heeft het GAK9 mantrailseminar plaatsgevonden. De instructie lag in handen van José Gonkel. Ze werd geassisteerd door Marieke Schuurman.

  Het was een internationaal gezelschap; Anja en Corinna uit Duitsland, Marijke uit België en Agnes, Didi en Truus uit Nederland als deelnemers. Norbert was aanwezig als toehoorder. Voor José de uitdagende taak om elke deelnemer tot zijn recht te laten komen. Zeker omdat 2 deelnemers geen ervaring hadden met deze manier van werken, terwijl 3 honden Level 1 bezaten. 

  Petje af hoe José en Marieke zich aan deze taak gekweten hebben. Van elke trail werd een video gemaakt die gelijk na afloop van de trail besproken werd. Deze manier van feedback is zeer leerrijk, maar lijkt me voor de instructeur erg vermoeiend.

  Resumé: 3 dagen vol afwisseling met individuele aandachtspunten en moeilijkheidsgradaties, voorzien van zeer deskundig commentaar. 
  De stemming in de groep was prima en plannen zijn reeds gemaakt voor 2018.

  Met dank aan de runners Helma, Thieu, Frits, Peter en Ben. Ook zonder hun was deze seminar niet zo vlotjes verlopen. De inwendige mens werd verzorgd door Nad. Naast adviezen zijn ook recepten uitgewisseld.

  Foto's kunt u vinden op de foto's/video pagina.